Laktosfri
Vegetariskt
Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
3.92 (266)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- tomatpuré
- vatten
- socker
- balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- salt
- bakplåtspapper
Quattrocento
25 g
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Hela konserverade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Chili flakes
2 krm
Salt
Quattrocento
25 g
Surdegspavé
4 st
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Frömix
20 g
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 693 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finriv quattrocento. Tärna zucchini och bananschalottenlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt hela konserverade tomater, vatten, socker, torkad rosmarin, balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min.
Finriv quattrocento. Blanda ost, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg.
Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna.
Tillsätt riven ost till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Toppa tomat- och zucchinisoppa med krasse och frömix. Servera med ostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!