Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
Laktosfri
Vegetariskt

Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse

3.92 (266)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • socker
  • balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • bakplåtspapper
Quattrocento
25 g
(Mjölk)
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Hela konserverade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Chili flakes
2 krm
Salt
Quattrocento
25 g
(Mjölk)
Surdegspavé
4 st
(Vete)
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Frömix
20 g
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Finriv quattrocento. Tärna zucchini och bananschalottenlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt hela konserverade tomater, vatten, socker, torkad rosmarin, balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min. 
 Finriv quattrocento. Blanda ost, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg. 
Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna. 
 Tillsätt riven ost till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
Toppa tomat- och zucchinisoppa med krasse och frömix. Servera med ostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!