Laktosfri
Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs
4.2 (1415)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olja
Jasminris
125 g
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
Spetskål
1 st
Morot
1 st
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Ponzu
1 förp
Sesamfrön
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 816 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva spetskål så tunt som möjligt. Skala och strimla morot. Lägg allt i bunken med dressing, blanda runt ordentligt (gärna med händerna).
Strimla fläskkarrè och lägg i en bunke. Blanda köttet med salt och majsstärkelse.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt och har fått en fin stekyta. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper. Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, så att köttet blir glansigt och karamelliserat. Strö sesamfrö över köttet.
Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.
Smaklig måltid!