Kycklingkebab i pitabröd med persilja, spiskummin och rostad vitlöksyoghurt
30-40

Kycklingkebab i pitabröd med persilja, spiskummin och rostad vitlöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Persiljeblandning

Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm

Kycklingkebab

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st

Rostad vitlöksyoghurt

Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tilbehör

Pitabröd (Vete)
½ förp
Tomat
1 st
Romansallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 557 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Persiljeblandning: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
  3. Kycklingkebab: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Rostad vitlöksyoghurt: Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar bli gyllenbrun. Lägg över i en liten skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Kycklingkebab: Skär tunna skivor av rödlök med vass kniv eller mandolin. Lägg löken i en sil och spola den med kallt vatten. Skär den tillagade kycklingen i så tunna skivor som möjligt. Lägg kyckling och den skivade rödlöken på ett fat och blanda med persiljeblandningen.
  6. Tillbehör: Skiva tomat och finstrimla romansallad. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
  7. Fyll pitabröd med kycklingkebab, romansallad, tomat och rostad vitlöksyoghurt. Servera direkt!