Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig vegansk pasta med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel
3.9 (304)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Timjan
10 g
Cashewnötter
20 g
Citron, (citronskal)
½ st
Panko
½ dl
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron, (citronsaft)
½ st
Cashewnötter
ca 60 g
Imat
1 dl
Japansk soja
1 msk
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 744 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 98 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta alla cashewnötter i en torr och het stekpanna. Hacka gul lök. Kvarta champinjoner.
Plocka timjan. Grovhacka cashewnötter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek panko ca 3 min, tills gyllene. Lägg upp på ett fat. Blanda med blad från timjan, cashewnötter och rivet citronskal.
Lägg resten av cashewnöttererna i en mixerbunke. Tillsätt imat och japansk soja. Mixa slätt med stavmixer.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs champinjoner och gul lök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1-2 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
Tillsätt cashewsåsen till stekgrytan med svmpfräs, låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner babyspenat.
Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med timjanströssel.
Smaklig måltid!