Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd
Vegetariskt

Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd

Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vatten
  • salt
Pitabröd
2 st
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Snackoliver
1 förp
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Olivolja
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen till servering. Dela sedan pitabröden i fyra delar. 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost.
 Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, pressad citronsaft, vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer.
Blanda kokt bulgur med tomat, persilja, pressad citronsaft, olivolja och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Servera tabbouleh i två skålar. Toppa med hummus, smulad fetaost, snacksoliver och pitabröd. 
Smaklig måltid!