15-20
Vegetariskt
Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- grönsaksbuljong
- olivolja
- svartpeppar
- vatten
- salt
Till servering
Pitabröd (Vete)
2 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Snackoliver
1 förp
Tabbouleh
Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Svartpeppar
Hummus
Kikärtor
1 förp
Olivolja
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 737 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen till servering. Dela sedan pitabröden i fyra delar.
- Förberedelse: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost.
- Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, pressad citronsaft, vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer.
- Tabbouleh: Blanda kokt bulgur med tomat, persilja, pressad citronsaft, olivolja och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Servera tabbouleh i två skålar. Toppa med hummus, smulad fetaost, snacksoliver och pitabröd.