Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd
15-20
Vegetariskt

Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vatten
  • salt

Till servering

Pitabröd (Vete)
2 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Snackoliver
1 förp

Tabbouleh

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Svartpeppar

Hummus

Kikärtor
1 förp
Olivolja
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 737 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen till servering. Dela sedan pitabröden i fyra delar. 
  2. Förberedelse: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost.
  3. Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, pressad citronsaft, vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer.
  4. Tabbouleh: Blanda kokt bulgur med tomat, persilja, pressad citronsaft, olivolja och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  5. Servera tabbouleh i två skålar. Toppa med hummus, smulad fetaost, snacksoliver och pitabröd.