Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker
4.01 (73)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Mild senap
2 msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Gul paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Curry
2 krm
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna!
Blanda olivolja, pressad vitlök, mild senap, paprikapulver och salt i en rymlig bunke. Skär fläskkotlett i tunna strimlor och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, curry, chili flakes (efter smak) och salt.
Strimla gul paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kött och marinad på medelvärme ca 2 min. Tillsätt gul paprika och fräs ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tärna tomat och gurka. Lägg upp tomat, gurka och salladsmix i skålar.
Servera pork fajitas i tortillabröd med grönsaker och kryddig yoghurt.
Smaklig måltid!