Laktosfri
Utan gluten
Thailändsk kycklingcurry med kokos och jasminris
3.95 (255)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olja
- vatten
- kycklingbuljong
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Massaman curry
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Coconut cream
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 578 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du önskar en mildare gryta. Minska mängden currypasta.
Koka jasminris enligt anvisningen på förpackningen.
Skär gul lök i tunna klyftor. Tärna zucchini och tomat. Halvera kycklinginnerfilé och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn kycklingen ca 2 min. Lägg över kycklingen på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs gul lök, zucchini och massaman curry ca 3 min (se tips!). Blanda ner vatten och smulad kycklingbuljong, sjud ca 5 min. Blanda ner coconut cream och låt koka upp. Tillsätt den stekta kycklingen, eventuell köttsaft på tallriken och tomaterna. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera thailändsk kycklingcurry med jasminris och koriander
Smaklig måltid!