Thailändsk kycklingcurry med kokos och jasminris
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Thailändsk kycklingcurry med kokos och jasminris

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • salt
    • svartpeppar
    • neutral olja
    • vatten
    • kycklingbuljong

    Till servering

    Jasminris
    125 g
    Koriander
    20 g

    Kycklingcurry

    Gul lök
    1 st
    Zucchini
    1 st
    Tomat
    1 st
    Kycklinginnerfilé
    280 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Neutral olja
    Massaman curry
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Coconut cream
    1 förp
    Näringsvärde per portion
    • Energi 578 kcal
    • Fett 18 g
    • Kolhydrater 63 g
    • Protein 41 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Om du önskar en mildare gryta. Minska mängden currypasta.

    1. Till servering: Koka jasminris enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Kycklingcurry: Skär gul lök i tunna klyftor. Tärna zucchini och tomat. Halvera kycklinginnerfilé och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn kycklingen ca 2 min. Lägg över kycklingen på en tallrik och spara stekpannan.
    3. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs gul lök, zucchini och massaman curry ca 3 min (se tips!). Blanda ner vatten och smulad kycklingbuljong, sjud ca 5 min. Blanda ner coconut cream och låt koka upp. Tillsätt den stekta kycklingen, eventuell köttsaft på tallriken och tomaterna. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    4. Servera thailändsk kycklingcurry med jasminris och koriander