Thailändsk kycklingcurry med kokos och jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Thailändsk kycklingcurry med kokos och jasminris

3.95 (255)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Salt
    • svartpeppar
    • olja
    • vatten
    • kycklingbuljong
    Jasminris
    125 g
    Koriander
    20 g
    Gul lök
    1 st
    Zucchini
    1 st
    Tomat
    1 st
    Kycklinginnerfilé
    280 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olja
    Massaman curry
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Coconut cream
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 578 kcal
    • Fett: 18 g
    • Kolhydrater: 63 g
    • Protein: 41 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Om du önskar en mildare gryta. Minska mängden currypasta.

    Koka jasminris enligt anvisningen på förpackningen.
     Skär gul lök i tunna klyftor. Tärna zucchini och tomat. Halvera kycklinginnerfilé och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn kycklingen ca 2 min. Lägg över kycklingen på en tallrik och spara stekpannan.
    Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs gul lök, zucchini och massaman curry ca 3 min (se tips!). Blanda ner vatten och smulad kycklingbuljong, sjud ca 5 min. Blanda ner coconut cream och låt koka upp. Tillsätt den stekta kycklingen, eventuell köttsaft på tallriken och tomaterna. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    Servera thailändsk kycklingcurry med jasminris och koriander
    Smaklig måltid!