Laktosfri
Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy
4.06 (799)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
- olja
- salt
Risnudlar
½ förp
Japansk soja
2 msk
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 688 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
Blanda ihop japansk soja, kinesisk dippsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik.
Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes.
Smaklig måltid!