Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy
20-30
Laktosfri

Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt

Nudlar

Risnudlar
½ förp

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk

Kalkonwok

Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt

Till servering

Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 688 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Nudlar: Koka risnudlar i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
  2. Woksås: Blanda ihop japansk soja, kinesisk dippsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
  3. Kalkonwok: Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik. 
  4. Nudelwok: Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
  5. Till servering: Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes.