15-20
Laktosfri
Utan gluten
Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- kycklingbuljong
- tomatpuré
Tillbehör
Jasminris
125 g
Lime
½ st
Indisk kycklinggryta
Grön paprika
1 st
Neutral olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Strimlad vitkål
125 g
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 547 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tilbehör: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Indisk kycklinggryta: Skär grön paprika i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kyckling minutbitar ca 2 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt vitkål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong, garam masala och tomatpuré. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd ner paprika. Smaka av med lite pressad limesaft.
- Tilbehör: Klyfta resten av limen. Servera indisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.