Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och grön paprika

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • vatten
    • kycklingbuljong
    • tomatpuré

    Tillbehör

    Jasminris
    125 g
    Lime
    ½ st

    Indisk kycklinggryta

    Grön paprika
    1 st
    Neutral olja
    Minutbitar
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Strimlad vitkål
    125 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Garam masala
    ½ förp
    Tomatpuré
    1 msk
    Lime
    ½ st
    Näringsvärde per portion
    • Energi 547 kcal
    • Fett 15 g
    • Kolhydrater 61 g
    • Protein 43 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Tilbehör: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Indisk kycklinggryta: Skär grön paprika i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kyckling minutbitar ca 2 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt vitkål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
    3. Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong, garam masala och tomatpuré. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd ner paprika. Smaka av med lite pressad limesaft.
    4. Tilbehör: Klyfta resten av limen. Servera indisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.