Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Grekiska fläskfärsbullar
Citron, zest
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Gurkyoghurt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Mixsallad
65 g
Röd paprika
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 620 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Grekiska fläskfärsbullar: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, örtmix och fläskfärs. Forma färsen till ca 10 köttbullar. Stek köttbullarna runtom ca 7 min i en stekpanna med olivolja, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Gurkyoghurt: Tärna gurka. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Till servering: Skär röd paprika i stavar och lägg på ett litet fat. Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp mixsallad i en serveringsskål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera grekiska fläskfärsbullar med bulgur, gurkyoghurt, sallad, paprika och citronklyfta.