Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Citronsås
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Frästa grönsaker
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Smörstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Smör (Mjölk)
Till servering
Potatis
400 g
Rädisor
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 560 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten (lite i taget), pressad citronsaft (ca ½ msk) och smulad kycklingbuljong. Koka ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med lite salt.
- Frästa grönsaker: Kvarta champinjoner och skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs champinjoner, lök och lite salt ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Vänd ner babyspenat.
- Smörstekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Till servering: Klyfta resten av den använda citronen. Servera smörstekt torsk med citronsås, frästa grönsaker, citronklyfta, rädisor och kokt potatis.