Vegetarisk kålpudding med pannoumi, pressgurka och lingon
40-50
Utan gluten
Vegetariskt

Vegetarisk kålpudding med pannoumi, pressgurka och lingon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • ättiksprit (12%)
  • vatten

Kål

Vitkål
300 g
Smör (Mjölk)
Socker
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Ostfärs

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Torkad timjan
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
½ msk

Pressgurka

Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
1 dl
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g

Till servering

Potatis
400 g
Rårörda lingon
1 dl
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 753 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Kål: Strimla vitkål. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kålen tills den blivit mjuk ca 5 min. Tillsätt socker och fräs ytterligare ca 2 min eller tills kålen fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
  3. Ostfärs: Grovriv pannoumi och hacka gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt den rivna osten och stek ytterligare ca 1 min under omrörning. Lägg upp i en bunke.
  4. Blanda vispgrädde, mjölk, torkad timjan, smulad grönsaksbuljong och majsstärkelse i en skål. Tillsätt 1/3 del av den stekta kålen och gräddblandningen i bunken med ostfärsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Kålpudding: Lägg hälften av den resterande kålen i botten på en ugnsform, lägg på oströran och toppa med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills den är fast, genomvarm och har fått fin färg. Låt sedan vila några minuter innan servering.
  6. Pressgurka: Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller mandolin och blanda ner i bunken. Strimla all bladpersilja och rör ner hälften i gurkan. 
  7. Till servering: Servera vegetarisk kålpudding med kokt potatis, pressgurka och en klick rårörda lingon. Toppa med resten av persiljan.