Vegetarisk kålpudding med pannoumi, pressgurka och lingon

Pannoumi

Utan gluten
Vegetariskt

Vegetarisk kålpudding med pannoumi, pressgurka och lingon

Rätten saknar betyg
Under 50 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
Vitkål
300 g
Smör
(Mjölk)
Socker
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Torkad timjan
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
½ msk
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
1 dl
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g
Potatis
400 g
Rårörda lingon
1 dl
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 753 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 92 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla vitkål. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kålen tills den blivit mjuk ca 5 min. Tillsätt socker och fräs ytterligare ca 2 min eller tills kålen fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Grovriv pannoumi och hacka gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt den rivna osten och stek ytterligare ca 1 min under omrörning. Lägg upp i en bunke.
Blanda vispgrädde, mjölk, torkad timjan, smulad grönsaksbuljong och majsstärkelse i en skål. Tillsätt 1/3 del av den stekta kålen och gräddblandningen i bunken med ostfärsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg hälften av den resterande kålen i botten på en ugnsform, lägg på oströran och toppa med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills den är fast, genomvarm och har fått fin färg. Låt sedan vila några minuter innan servering.
 Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller mandolin och blanda ner i bunken. Strimla all bladpersilja och rör ner hälften i gurkan. 
Servera vegetarisk kålpudding med kokt potatis, pressgurka och en klick rårörda lingon. Toppa med resten av persiljan.
Smaklig måltid!