Taco med kalkonfärs, tomatsalsa, gurkyoghurt och rostad majs
25-35

Taco med kalkonfärs, tomatsalsa, gurkyoghurt och rostad majs

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Gurkyoghurt

Limeskal
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt

Tomatsalsa

Tomat
1 st
Liemsaft
1 st
Neutral olja
½ tsk
Salt

Rostad majs

Majs
1 förp
Neutral olja
Salt

Tacofärs

Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl

Till servering

Tortillabröd (Vete)
4 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 703 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att servera allt var för sig i separata skålar!

  1. Gurkyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna snackgurka smått och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, limeskal och salt (se tips!).
  2. Tomatsalsa: Tärna tomat och lägg i en skål. Tillsätt saft från halva den använda limen, neutral olja och lite salt (se tips!).
  3. Rostad majs: Häll av majsen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs majs med lite salt ca 2 min på hög värme, tills majsen fått fin färg. Lägg över på ett fat och torka ur stekpannan. Det går givetvis lika bra att servera majsen utan att steka den!
  4. Tacofärs: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt Linas tre kryddor, salt och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt och vätskan kokat in.
  5. Servera tortillabröd fyllda med tacofärs, gurkyoghurt, tomatsalsa och rostad majs.