Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Vegetarisk färs
1 förp
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Rökt chilimix
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
10 g
Pitabröd
½ förp
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 577 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till grilleffekt 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva silverlök tunt, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten tills servering. Strimla isbergssallad. Halvera och skiva tomat.
Grorvriv gul lök. Finhacka vitlök och bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med vegetarisk färs, paprikapulver, rökt chilikrydda, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Forma 16 små järpar av färsen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen ca 8 min. Vänd på järparna efter halva tiden.
Värm pitabröden under plåten med cevapcici enligt anvisning på förpackningen.
Fyll pitabröd med grönsaker, cevapcici, ajvar och bladpersilja. Ät direkt!
Smaklig måltid!