Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
4.18 (708)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- grönsaksbuljong
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja
1 msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Jordnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 598 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Hetta upp en stekgryta med en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili, fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, japansk soja, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min.
Häll av kidneybönor och rör ner i grytan. Smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!