Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • smör

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar

Bearnaisesmör

Bananschalottenlök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
¾ krm
Smör (Mjölk)
25 g

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 488 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 39 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
  3. Bearnaisesmör: Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål med torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt rumstempererat smör och mosa ihop allt med en gaffel.
  4. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater och finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Fläskotelett: Skär fläskkotlett i två bitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet i grillpanna eller stek i stekpanna ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera nygrillad fläskkotlett med bearnaisesmör, tomatsallad och rostad potatis.