Utan gluten
Kebabspett med citron- och vitlökssmör, dirty fries och bladpersilja
4.14 (478)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör, rumstempererat
- ströbröd
- mjölk
- tomatpuré
- grillspett
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
Bladpersilja
10 g
Röd chili
1 st
Matyoghurt
½ dl
Citron, zest
1 st
Smör, rumstempererat
20 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
Bladpersilja
10 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Tomatpuré
1 msk
Nötfärs
250 g
Grillspett
4 st
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 731 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om då och då. Finhacka persilja. Skär röd chili i tunna skivor. Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över persilja och röd chili.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på citronen och lägg i en liten skål. Tillsätt smör och pressad vitlök. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med lite salt.
Finhacka bladpersilja och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt ströbröd, mjölk, Linas tre kryddor, salt, tomatpuré, pressad vitlök och nötfärs till bunken. Blanda ihop ordentligt och forma sedan till 4 järpar. Om ni vill, trä upp järparna på grillspett.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Halvera den använda citronen. Stek eller grilla järparna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills järparna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Grilla eller stek citronhalvorna på snittytan tills de fått fin färg.
Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt (gärna på mandolin). Bryt isbergssallad i grova bitar.
Pressa grillad citron över kebabspetten. Servera med citron- och vitlökssmör, dirty fries och grönsaker.
Smaklig måltid!