Kebabspett med citron- och vitlökssmör, dirty fries och bladpersilja
Utan gluten

Kebabspett med citron- och vitlökssmör, dirty fries och bladpersilja

4.14 (478)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör, rumstempererat
  • ströbröd
  • mjölk
  • tomatpuré
  • grillspett
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
Bladpersilja
10 g
Röd chili
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Citron, zest
1 st
Smör, rumstempererat
20 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Bladpersilja
10 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Tomatpuré
1 msk
Nötfärs
250 g
Grillspett
4 st
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 731 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär bakpotatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om då och då. Finhacka persilja. Skär röd chili i tunna skivor. Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över persilja och röd chili. 
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på citronen och lägg i en liten skål. Tillsätt smör och pressad vitlök. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med lite salt.
 Finhacka bladpersilja och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt ströbröd, mjölk, Linas tre kryddor, salt, tomatpuré, pressad vitlök och nötfärs till bunken. Blanda ihop ordentligt och forma sedan till 4 järpar. Om ni vill, trä upp järparna på grillspett.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Halvera den använda citronen. Stek eller grilla järparna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills järparna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Grilla eller stek citronhalvorna på snittytan tills de fått fin färg.
Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt (gärna på mandolin). Bryt isbergssallad i grova bitar.
Pressa grillad citron över kebabspetten. Servera med citron- och vitlökssmör, dirty fries och grönsaker.
Smaklig måltid!