Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
Teriyakikyckling
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Vatten
½ dl
Till servering
Jasminris
125 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 686 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Klyfta rödlök och strimla pak choy. Dela kycklingfilé horisontellt och strimla sedan skivorna.
- Till servering: Blanda majonnäs och sirachasås i en skål. Smaka av med lite salt.
- Teriyakikyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 3 min på hög värme och krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök, rödlök, teriyakisås och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
- Servera teriyakikyckling med jasminris och toppa med sesamfrön och mynta.