Hjortfärslimpa med stekt brysselkål, äpple och hasselnötter
0,6 kg CO2e
Utan gluten

Hjortfärslimpa med stekt brysselkål, äpple och hasselnötter

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Gul lök
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Ströbröd
2 msk
Mjölk
4 msk
(Mjölk, Laktos)
Hjortfärs
250 g
Brysselkål
1 förp
Rött äpple
1 st
Hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, dijonsenap, ströbröd och mjölk. Tillsätt hjortfärs och blanda väl. Forma till en smal limpa och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills hjortfärslimpan är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt gärna hjortfärslimpan vila några minuter innan du skär upp den.
Ansa och halvera brysselkål. Skär äpple i klyftor. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 2 min. Tillsätt äppelklyftor, lite salt, nymalen svartpeppar, torkad timjan och hasselnötter. Stek ytterligare ca 3 min.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Skär hjortfärslimporna i skivor och servera med stekt brysselkål, äpplen, hasselnötter och potatismos.
Smaklig måltid!