Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
3.99 (1122)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
 - Sojabönor·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
 - socker
 - vatten
 
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja
1 msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Jordnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 598 kcal
 - Fett:
 - 29 g
 - Kolhydrater:
 - 64 g
 - Protein:
 - 20 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Kvarta champinjoner. Hetta upp en stekgryta med en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili, fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min. 
Tillsätt coconut cream, vatten, japansk soja, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min. 
Häll av kidneybönor och rör ner i grytan. Smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta. 
Smaklig måltid!
