Grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, palsternacka och kryddsmör
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, palsternacka och kryddsmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rumstempererat smör
  • balsamvinäger

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Palsternacka
2 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Grillad kycklingfilé

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Kryddsmör

Bananschalottenlök
½ st
Rumstempererat smör (Mjölk)
25 g
Salt
½ krm
Rökt chilikrydda
2 krm
Svartpeppar

Sallad

Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 578 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis, palsternacka och morot i grova bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
  3. Grillad kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla kycklingen ca 3 min per sida i en grillpanna. Har du ingen grillpanna stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  4. Kryddsmör: Finhacka schalottenlök och lägg i en skål. Blanda ner smör, salt, rökt chilikrydda och lite nymald svartpeppar.
  5. Sallad: Tärna tomat. Lägg tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda ner olivolja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt. 
  6. Servera grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, rotfrukter, sallad och toppa med en klick kryddsmör.