Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön
15-20
0,6 kg CO2e
Vegetariskt

Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • tomatpuré

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Babyspenat
65 g
Bladpersilja
20 g

Svampfräs

Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Till servering: Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
  2. Svampfräs: Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skiva salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering). 
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat. 
  4. Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré och vispgrädde. Låt koka ihop ca 1 min.
  5. Till servering: Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampfräs, sparat pastavatten och babyspenat.
  6. Toppa het svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.