Laktosfri
Mezze maniche con ragù di salsiccia - pasta med salsiccia, tomat och parmesan
3.9 (509)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs
200 g
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Mezze maniche rigate
200 g
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
Tärna tomat. Häll av pastan och blanda med ragù di salsiccia och tomaterna. Servera med ruccola och riven parmesanost.
Smaklig måltid!