Kycklingwok med cashewnötter och färsk ingefära
20-30
Laktosfri
10
Points®värde per portion

Kycklingwok med cashewnötter och färsk ingefära

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • vatten
  • neutral olja

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Sweet chilisås
2 msk

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Sweet chilisås
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vatten
½ dl

Kycklingwok

Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
2 tsk
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Blanda ihop soja, pressad limesaft, riven ingefära, finriven vitlök, sambal oelek, sweet chilisås, sesamolja och vatten i en liten skål.
  3. Kycklingwok: Klyfta gul lök, skär röd paprika i bitar och skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skär kycklinginnerfiléerna i två delar.
  4. Hetta upp hälften av den neutrala oljan i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och lägg åt sidan, spara stekpannan.
  5. Hetta upp resterande neutral olja i den använda stekpannan. Stek grönsakerna på hög värme så att de får lite färg, men behåller sin krispighet. Krydda med lite salt. Vänd ner kycklingen och häll på woksåsen. Stek ytterligare ca 2 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Rosta cashewnötter i en torr panna och blanda ner i woken. 
  7. Servering: Servera med nykokt fullkornsris och sweet chilisås.