Linas flygande Jacob - Kyckling med bacon, jordnötter, curry och chilisås
25-35

Linas flygande Jacob - Kyckling med bacon, jordnötter, curry och chilisås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • jordnötter,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré

Ris

Basmatiris
125 g

Kyckling

Kycklinginnerfilé
280 g
Tärnat bacon
½ förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Jordnötter (Jordnötter)
30 g

Currysås

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Srirachasås

Sallad

Mixsallad
30 g
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 728 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kyckling: Skär kyckling i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bacon ca 2 min. Tillsätt kycklingen och pressad vitlök, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över allt i en ugnsform.
  4. Currysås: Finhacka gul lök. Smält lite smör i en liten kastrull. Bryn löken ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner vatten och vispgrädden, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong, curry, tomatpuré och srirachasås (efter smak),  låt sjuda ca 5 min.
  5. Kyckling: Häll såsen över kycklingen i formen. Strö över hackade jordnötter och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
  6. Sallad: Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad.
  7. Servera gratinerad kyckling med basmatiris och sallad.