Ugnsrostad tomatsås med bakad pannoumi och bulgursallad
40-50
Vegetariskt

Ugnsrostad tomatsås med bakad pannoumi och bulgursallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger

Rostad tomatsås

Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Bakad pannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp

Topping

Frömix
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 698 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna frömixen i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad tomatsås: Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 15x20 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Rostad tomatsås: Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
  5. Bakad pannoumi: Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Lägg pannoumiskivorna ovanpå. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått fin färg.
  6. Bulgursallad: Tärna tomat och snackgurka smått. Finhacka bladpersilja (spara hälften till servering!). Lägg allt i en salladsskål och blanda med bulgur, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Servera bakad pannoumi i rostad tomatsås med bulgursallad. Toppa med resten av persiljan och frömix (se tips!).