Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
Rostad tomatsås
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bakad pannoumi
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Topping
Frömix
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 639 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna frömixen i en torr och het stekpanna innan servering!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad tomatsås: Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 15x20 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad tomatsås: Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
- Bakad pannoumi: Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Lägg pannoumiskivorna ovanpå. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått fin färg.
- Bulgursallad: Tärna tomat och snackgurka smått. Finhacka bladpersilja (spara hälften till servering!). Lägg allt i en salladsskål och blanda med bulgur, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera bakad pannoumi i rostad tomatsås med bulgursallad. Toppa med resten av persiljan och frömix (se tips!).