Taco med kalkonfärs, tomatsalsa, gurkyoghurt och rostad majs
Rätten saknar betyg
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
Limeskal
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Tomat
1 st
Liemsaft
1 st
Olja
½ tsk
Salt
Majs
1 förp
Olja
Salt
Olja
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Tortillabröd
4 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 703 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går även bra att servera allt var för sig i separata skålar!
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna snackgurka smått och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, limeskal och salt (se tips!).
Tärna tomat och lägg i en skål. Tillsätt saft från halva den använda limen, neutral olja och lite salt (se tips!).
Häll av majsen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs majs med lite salt ca 2 min på hög värme, tills majsen fått fin färg. Lägg över på ett fat och torka ur stekpannan. Det går givetvis lika bra att servera majsen utan att steka den!
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt Linas tre kryddor, salt och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt och vätskan kokat in.
Servera tortillabröd fyllda med tacofärs, gurkyoghurt, tomatsalsa och rostad majs.
Smaklig måltid!