Linguine med ugnsbakade cocktailtomater, ajvar, kikärtor och fetaost
15-20
Vegetariskt

Linguine med ugnsbakade cocktailtomater, ajvar, kikärtor och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Ugnsbakade tomater

Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Pasta

Linguine (Vete)
200 g
Babyspenat
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g

Rostade kikärtor

Kikärtor
1 förp
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Persillade (Svaveldioxid)
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 668 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
  3. Ugnsbakade tomater: Lägg cocktailtomater i en smord ugnsformBlanda med ajvar relish, torkad oregano, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Mosa de färdiga tomaterna och blanda med såsen.
  4. Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Rostade kikärtor: Häll av och skölj kikärtor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med persillade, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta plåten över formen med tomater ca 15 min.
  6. Pasta: Häll av pastan och spara 1/2 dl av pastavattnet. Blanda nykokt linguine med sparat pastavatten, babyspenat och ugnsbakade tomater. 
  7. Servera pastan toppad med rostade kikärtor och smulad fetaost.