Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter och ädelost

Smak av Jul

Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter och ädelost

Rätten saknar betyg
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vetemjöl
Mospotatis
400 g
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad timjan
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Brysselkål
1 förp
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ädelost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 698 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Tärna äpple. Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. 
 Hetta upp lite smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, lägg över på ett fat. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och äpple till stekpannan och fräs ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör runt.
Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Låt koka upp och lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Sjud ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Vänd på kycklingen efter halva tiden. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blivit för tjock.
 Skär bort nedersta roten och halvera brysselkål. Bryt sönder valnötter i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt valnötterna steka med den sista minuten. Lägg upp på ett fat och smula ädelost över brysselkålen.
Pressa potatisen. 
Servera äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter, ädelost och pressad potatis.
Smaklig måltid!