Smak av Jul
Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter och ädelost
Rätten saknar betyg
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
- kycklingbuljong
- vetemjöl
Mospotatis
400 g
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad timjan
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
Brysselkål
1 förp
Valnötter
30 g
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ädelost
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 698 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Tärna äpple. Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, lägg över på ett fat. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och äpple till stekpannan och fräs ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör runt.
Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Låt koka upp och lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Sjud ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Vänd på kycklingen efter halva tiden. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blivit för tjock.
Skär bort nedersta roten och halvera brysselkål. Bryt sönder valnötter i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt valnötterna steka med den sista minuten. Lägg upp på ett fat och smula ädelost över brysselkålen.
Pressa potatisen.
Servera äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter, ädelost och pressad potatis.
Smaklig måltid!