Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest

ViktVäktarna

Vegetariskt

Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest

3.72 (219)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • olja
  • salt
  • vetemjöl
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
¾ dl
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citronskal
1 st
Salt
Citronklyftor
Matyoghurt
4 msk
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
429 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt. 
Värm neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
 Skiva champinjoner och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 5 min, krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och rör ner persilja. 
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick yoghurt. Servera med citronklyfta. 
Smaklig måltid!