Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest
30-40
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • salt
  • neutral olja
  • flytande margarin

Raggmunkar

Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
¾ dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk

Fräst svamp

Champinjoner
200 g
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citronskal
1 st
Salt

Till servering

Citronklyftor
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
4 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Raggmunkar: Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt. 
  3. Värm neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
  4. Fräst svamp: Skiva champinjoner och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 5 min, krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och rör ner persilja. 
  5. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
  6. Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick yoghurt. Servera med citronklyfta.