ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
3.87 (533)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
1 st
Olja
1 tsk
Curry
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 458 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala ingefära. Grovhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat.
Tärna tomat. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner tomat och stek ytterligare ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa keemacurry med koriander. Servera med basmatiris och gurkstavar.
Smaklig måltid!