Tabbouleh med pannoumi och äppeltzatziki
25-35
Vegetariskt

Tabbouleh med pannoumi och äppeltzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Tabbouleh

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Äppeltzatziki

Rött äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Stekt pannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 596 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
  2. Äppeltzatziki: Grovriv äpple och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Tabbouleh: Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Tärna gurka och tomat. Lägg allt i en skål och blanda ner nykokt bulgur, lite olivolja, vitvinsvinäger och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Stekt pannoumi: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek ca 3 min, tills osten fått fin färg.
  5. Servera nystekt pannoumi med tabbouleh och äppeltzatziki.