Pannoumi
Vegetariskt
Tabbouleh med pannoumi och äppeltzatziki
4.04 (445)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 536 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
Grovriv äpple och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Tärna gurka och tomat. Lägg allt i en skål och blanda ner nykokt bulgur, lite olivolja, vitvinsvinäger och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek ca 3 min, tills osten fått fin färg.
Servera nystekt pannoumi med tabbouleh och äppeltzatziki.
Smaklig måltid!