Tabbouleh med pannoumi och äppeltzatziki

Pannoumi

Vegetariskt

Tabbouleh med pannoumi och äppeltzatziki

4.04 (445)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 536 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
 Grovriv äpple och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Tärna gurka och tomat. Lägg allt i en skål och blanda ner nykokt bulgur, lite olivolja, vitvinsvinäger och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek ca 3 min, tills osten fått fin färg.
Servera nystekt pannoumi med tabbouleh och äppeltzatziki. 
Smaklig måltid!