Fläskkotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis
35-45

Fläskkotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • köttbuljong

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja

Champinjonsås

Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skiva champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skala och skär morötter i stavar, lägg undan till servering. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor.
  3. Ugnsrostad potatis: Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela de stora potatisarna. Ringla över lite olivolja. Blanda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  4. Fläskkotlett: Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat. Spara stekpannan. 
  5. Champinjonsås: Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, kinesisk soja, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt.
  6. Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, champinjonsås, mixsallad och morotsstavar.