Laktosfri
Utan gluten
Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola
4.06 (499)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- äggula
- vitvinsvinäger
- olja
- vatten
Potatis
400 g
Jordärtskocka
150 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Jordärtskocka
100 g
Vitlök
1 klyfta
Äggula
1 st
Vitvinsvinäger
¾ tsk
Olja
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Laxfilé
270 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 627 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Tvätta och skär jordärtskocka i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Koka allt i lättsaltat vatten ca 25 min, tills jordärtskockan är helt mjuk. Häll av och lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt neutral olja, vatten, vitvinsvinäger och äggula. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen ca 4 min per sida, tills laxen är klar.
Blanda rostad potatis, rödlök och jordärtskocka med ruccola. Servera med halstrad laxfilé och jordärtskockscrème.
Smaklig måltid!