Fisksoppa med torsk, fänkål, dill och surdegsbröd
15-20

Fisksoppa med torsk, fänkål, dill och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Fisksoppa

Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Torkad timjan
½ tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Tomat
1 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Dill
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 700 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisningen på förpackning till servering.
  2. Förberedelser: Klyfta gul lök. Tärna bakpotatis och fänkål.
  3. Fisksoppa: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök, fänkål och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och torkad timjan. Stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, kycklingbuljong och tärnad bakpotatis. Låt sjuda under lock ca 8 min. Tärna tomat och blanda ner i grytan tillsammans med vispgrädde och mjölk, sjud ytterligare ca 2 min.
  4. Skär torskfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av soppan med lite salt.
  5. Till servering: Grovhacka dill och strö över fisksoppan. Servera med nygräddad surdegspavé.