25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Panerad tofu med potatismos, broccoli och citron- och dillsås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Panerad tofu
Tofu (Sojabönor)
230 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vetemjöl
½ dl
Vatten
½ dl
Panko (Vete)
75 g
Neutral olja
Salt
Citron- och dillsås
Citron
½ st
Dill
10 g
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Broccoli
1 st
Citron
½ st
Mixsallad
30 g
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 566 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt valfri mjölkdryck och neutral olja, vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Panerad tofu: Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Häll ner japansk soja i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5.
- Citron- och dillsås: Tvätta citronen i ljummet och finriv skalet. Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda ner citronskal, imat fraiche, salt och lite nymald svartpeppar.
- Skär broccoli i små buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
- Panerad tofu: Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i mjölsmeten och sedan i pankon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Krydda med lite salt.
- Klyfta den använda citronen. Plocka resten av dillen.
- Servera panerad tofu med potatismos, nykokt broccoli, citron- och dillsås, mixsallad och citronklyfta. Toppa med dill.