Sesamfalafelbowl med couscous, örtig rödkålssallad och srirachayoghurt
15-20
Vegetariskt

Sesamfalafelbowl med couscous, örtig rödkålssallad och srirachayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • neutral olja
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • socker

Sesamfalafel

Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Neutral olja

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning

Rödkålssallad

Strimlad rödkål
250 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Koriander
20 g
Mynta
20 g

Till servering

Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp

Srirachayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
1 förp
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 592 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sesamfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix. Låt stå minst 5 min.
  2. Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  3. Rödkålssallad: Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt. Krama kålen mjuk med händerna. Vänd ner koriander och blad från mynta. 
  4. Srirachayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med srirachasås, socker och salt.
  5. Sesamfalafel: Vänd ner sesamfrön i falafelsmeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut 4 små biffar direkt i pannan. Platta till med en stekspade. Stek ca 2 min per sida, tills de fått fin yta.
  6. Skär snackgurka i mindre bitar. Lägg couscous i två skålar. Fördela sesamfalafel, rödkålssallad, rädisor, snackgurka och srirachayoghurt över skålarna.