15-20
Vegetariskt
Sesamfalafelbowl med couscous, örtig rödkålssallad och srirachayoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- grönsaksbuljong
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- socker
Sesamfalafel
Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Neutral olja
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Rödkålssallad
Strimlad rödkål
250 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Koriander
20 g
Mynta
20 g
Till servering
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Srirachayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
1 förp
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Sesamfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix. Låt stå minst 5 min.
- Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Rödkålssallad: Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt. Krama kålen mjuk med händerna. Vänd ner koriander och blad från mynta.
- Srirachayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med srirachasås, socker och salt.
- Sesamfalafel: Vänd ner sesamfrön i falafelsmeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut 4 små biffar direkt i pannan. Platta till med en stekspade. Stek ca 2 min per sida, tills de fått fin yta.
- Skär snackgurka i mindre bitar. Lägg couscous i två skålar. Fördela sesamfalafel, rödkålssallad, rädisor, snackgurka och srirachayoghurt över skålarna.