Chicken nuggets wrap med mangodressing och kålsallad
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Vitkål
150 g
Olja
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mango chutney
1 burk
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Chicken nuggets
1 förp
Olja
ca 1½ tsk
Tortillabröd
½ förp
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid? Dela chicken nuggets på längden, så blir det lite enklare att äta.
Strimla vitkål och lägg i en bunke. Tillsätt lite neutral olja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl, gärna med händerna tills kålen mjuknat.
Blanda mango chutney och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 2 min per sida, tills gyllene.
Halvera och skiva tomat. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med mixsallad, tomat, chicken nuggets (se tips!) och en klick mangodressing. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!