Potatis- och purjolökssoppa med krispigt kalkonbacon, äpple och krutonger

Potatis- och purjolökssoppa med krispigt kalkonbacon

äpple och krutonger
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Purjolök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Bakpotatis
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kalkonbacon
100 g
Grönt äpple
1 st
Krutonger
1 förp
(Vete)
Olja
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
758 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela och skölj purjolök ordentligt. Skiva purjolöken och vitlök. Skala bakpotatis och skär i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och fräs purjolök, vitlök och torkad timjan ca 4 min, utan att det får färg. Tillsätt potatis, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och salt. Koka under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk. 
Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen 
Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kalkonbacon ca 4 min, tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Det går också bra att klyfta äpplet och servera vid sidan av.
Tillsätt crème fraiche till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa potatis- och purjolökssoppa med knaperstekt kalkonbacon, äpple och krutonger. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!