Crispy chicken med kryddiga pommes château och grönsaker
4.21 (1976)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
Rödlök
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklinginnerfilé
280 g
Vetemjöl
½ dl
Ägg
1 st
Panko
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 542 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, chipotlekrydda (efter önskad hetta) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden.
Finhacka rödlök. Lägg rödlök och matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg på en tallrik och lägg panko på en tallrik.
Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 5 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strimla romansallad. Klyfta tomat och skiva rödlök tunt
Servera nystekt crispy chicken med kryddiga pommes château, vitlöksyoghurt och grönsaker.
Smaklig måltid!