Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Sancocho - sydamerikansk vegansk soppa med paprika, koriander och surdegsbröd
3.89 (97)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Bakpotatis
1 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk
1 st
Grön chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Rökt chilikrydda
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 670 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 93 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen, till servering.
Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot och bakpotatis. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla selleristjälk, grön chili och vitlök.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 4 min. Tillsätt grön chili och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, morot, selleristjälk, krossade tomater, vatten, tomatpuré och grönsaksbuljong.
Krydda med rökt chilikrydda, paprikapulver och spiskummin. Koka upp och sjud ca 10 min.
Tillsätt röd paprika och sjud ytterligare ca 5 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Lägg sancocho i djupa skålar och toppa med koriander. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!