30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Sancocho - sydamerikansk vegansk soppa med paprika, koriander och surdegsbröd
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Grönsaker till sancocho
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Bakpotatis
1 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Grön chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Sancocho
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Rökt chilikrydda
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen, till servering.
- Grönsaker: Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot och bakpotatis. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla selleristjälk, grön chili och vitlök.
- Sancocho: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 4 min. Tillsätt grön chili och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, morot, selleristjälk, krossade tomater, vatten, tomatpuré och grönsaksbuljong.
- Krydda med rökt chilikrydda, paprikapulver och spiskummin. Koka upp och sjud ca 10 min.
- Tillsätt röd paprika och sjud ytterligare ca 5 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servering: Grovhacka koriander. Lägg sancocho i djupa skålar och toppa med koriander. Servera med surdegspavé.