Kycklinggryta med lime och jordnötter

ViktVäktarna

Laktosfri

Kycklinggryta med lime och jordnötter

4.18 (607)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Curry
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Hackade jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Flytande honung
1 msk
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 msk
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Vitkål
300 g
Koriander
20 g
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
489 kcal
Fett:
10 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslök och vitkål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till punkt 6). Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingbitarna och krydda med curry, salt och chili flakes (efter egen smak) ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt. 
Lägg jordnötter, flytande honung, japansk soja och vatten i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Häll över i grytan, koka upp och sjud ca 2 min. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs vitkålen tills den fått fin färg och mjuknat något, ca 5 min. 
 Ta grytan från värmen och rör ner salladslök, limeskal och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa kycklinggrytan med koriander. Servera med stekt vitkål och jasminris.
Smaklig måltid!