Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- tomatpuré
- kycklingbuljong
- smör
- vetemjöl
Köttfärssås
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
Örtmix
½ förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Bechamelsås
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
3 dl
Vatten
½ dl
Svartpeppar
Salt
Lasagne al forno
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
ca 150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 687 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Köttfärssås: Hacka gul lök. Skala och grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt gul lök, riven morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, örtmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bechamelsås: Smält lite smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk och vatten, lite i taget. Koka upp och sjud under omrörning ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Lasagne al forno: Smörj en ugnsform (ca 15x20 cm) och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Finriv parmesanost över och gratinera mitt i ugnen ca 22 min, eller tills lasagnen är klar.
- Servera lasagne al forno med mixsallad.