Svampcarbonara med bacon, vitlök och parmesan
4.18 (695)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Bacon
1 förp
Crème fraiche
½ dl
Äggula
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 759 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Halvera cocktailtomater. Finhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Strimla bacon tunt. Rör ihop crème fraiche och äggula i en liten skål.
Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Stek lök och svamp i den använda stekpannan, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner stekt bacon i svampfräset.
Ta pannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta i pannan. Rör ner äggblandningen. Blanda väl. Smaka av med lite salt.
Toppa svampcarbonara med riven parmesan, cocktailtomater, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!