Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- vatten
- flytande honung
- tomatpuré
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ajvar
Röd paprika
2 st
Gul lök
½ st
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Vatten
2 msk
Chili flakes
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Salt
Cevapcici
Gul lök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Olivolja
Till servering
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 469 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
- Ajvar: Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut ånga.
- Cevapcici: Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, salt och vatten. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Ajvar: Lägg den rostade paprikan och löken i en mixerbunke. Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, vatten, chili flakes (efter smak) och honung. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis och ajvar. Toppa med persilja!