Krämig vegansk pasta med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig vegansk pasta med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • havre,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Cashewsås

Citron, (citronsaft)
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
60 g
Imat (Havre)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk

Svampfräs

Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Timjanströssel

Citron, (citronskal)
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Panko (Vete)
½ dl
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
10 g

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 852 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 102 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta alla cashewnötter i en torr och het stekpanna. Hacka gul lök. Kvarta champinjoner. 
  2. Timjanströssel: Plocka timjan. Hacka cashewnötter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek panko ca 3 min, tills gyllene. Lägg upp på ett fat. Blanda med blad från timjan, cashewnötter och rivet citronskal. 
  3. Cashewsås: Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt imat och japansk soja. Mixa slätt med stavmixer. 
  4. Svampfräs: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs champinjoner och gul lök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Till servering: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
  6. Svampfräs: Tillsätt cashewsåsen till stekgrytan med svmpfräs, låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner babyspenat.
  7. Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med timjanströssel.