20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig vegansk pasta med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- havre,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Cashewsås
Citron, (citronsaft)
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
60 g
Imat (Havre)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Svampfräs
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Timjanströssel
Citron, (citronskal)
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Panko (Vete)
½ dl
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
10 g
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 852 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 102 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta alla cashewnötter i en torr och het stekpanna. Hacka gul lök. Kvarta champinjoner.
- Timjanströssel: Plocka timjan. Hacka cashewnötter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek panko ca 3 min, tills gyllene. Lägg upp på ett fat. Blanda med blad från timjan, cashewnötter och rivet citronskal.
- Cashewsås: Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt imat och japansk soja. Mixa slätt med stavmixer.
- Svampfräs: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs champinjoner och gul lök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Till servering: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
- Svampfräs: Tillsätt pasta och cashewsåsen till stekgrytan med svampfräs, låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner babyspenat.
- Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med timjanströssel.