Krämig vegansk pasta med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig vegansk pasta

med champinjoner, cashewnötter och timjanströssel
3.9 (304)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Citron, (citronsaft)
½ st
Cashewnötter
60 g
(Cashewnötter)
Imat
1 dl
(Havre)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Citron, (citronskal)
½ st
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Panko
½ dl
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
10 g
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 852 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 102 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta alla cashewnötter i en torr och het stekpanna. Hacka gul lök. Kvarta champinjoner. 
 Plocka timjan. Hacka cashewnötter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek panko ca 3 min, tills gyllene. Lägg upp på ett fat. Blanda med blad från timjan, cashewnötter och rivet citronskal. 
 Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt imat och japansk soja. Mixa slätt med stavmixer. 
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs champinjoner och gul lök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet, när du häller av pastan.
Tillsätt pasta och cashewsåsen till stekgrytan med svampfräs, låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner babyspenat.
Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med timjanströssel. 
Smaklig måltid!