Pannbiff med sötsyrlig rostad vitlökssky, rotfrukter och ruccola
2,2 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiff med sötsyrlig rostad vitlökssky, rotfrukter och ruccola

4.26 (922)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker
  • köttbuljong
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 krm
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Panko
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Olivolja
Vitlök
3 klyfta
Smör
10 g
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Balsamvinäger
2 msk
Vatten
2 dl
Socker
¾ msk
Köttbuljong
½ tärning
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 653 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär småpotatis, morot och palsternacka i jämnstora klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg på 3 vitlöksklyftor med skalet på (används till vitlöksskyn). Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min. Ta ut vitlöken efter ca 15 min.
 Lägg blandfärs i en bunke och blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, panko och mjölk. Forma till 2 pannbiffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Smält smör i en kastrull och fräs torkad timjan ca 20 sek. Pudra över vetemjöl och vispa ner balsamvinäger, vatten, socker och köttbuljong. Skala den rostade vitlöken och lägg ner i såsen. Mixa slätt med stavmixer. Koka ca 4 min.
Grovhacka ruccola. Blanda ruccolan och lite chili flakes med de rostade rotfrukterna. Servera med pannbiffar och sötsyrlig rostad vitlökssky.
Smaklig måltid!