Kyckling i dragonsås med jasminris

ViktVäktarna

8
Points®värde per portion

Kyckling i dragonsås med jasminris

3.88 (529)
Under 35 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • kycklingbuljong
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Kycklingbuljong
½ tärning
Milda mat 4%
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
½ msk
Jasminris
1 dl
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök och skiva vitlök tunt. Dela kycklingfiléerna på längden.
Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 4 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och tillsätt Milda mat, smulad kycklingbuljong, dijonsenap och torkad dragon. Koka upp.
Lägg tillbaka den stekta kycklingen och sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
Servera kyckling i dragonsås med jasminris och mixsallad.
Smaklig måltid!