Laktosfri
Vegetariskt
Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja
3.76 (357)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Aubergine
1 st
Kapris
1 burk
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Mezze maniche rigate
200 g
Quattrocento
100 g
Bladpersilja
10 g
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 735 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär aubergine i tärningar. Häll av kapris. Finhacka vitlök.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek aubergine ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av oljan, kapris, vitlök och chili flakes och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker och salt och sjud ca 10 min.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Finriv quattrocentro. Finhacka bladpersilja. Rör ner pastan och hälften av den rivna osten i pastasåsen. Smaka av med lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar.
Servera pastan toppad med resten av den rivna osten och persilja.
Smaklig måltid!